Βήμα-1 Ρυθμίσεις στο BIOS

Submitted by johnknowhow on Κυρ, 10/14/2018 - 22:41
bios

ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΤΟ BIOS

Σε πρώτη φάση πρέπει να είμαστε σίγουροι οτι, ο υπολογιστής είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε κάθε φορά που βάζουμε ένα dvd στο dvd drive και ξεκινά ο υπολογιστής τότε πρώτα από όλα θα τρέχει αυτό το dvd . Αυτό είναι απαραίτητο γιατί θα χρειαστεί να κάνουμε την εγκατάσταση απο το dvd που γράψαμε σε προηγούμενη ενότητα.

Θεωρώ ότι γνωρίζετε στο περίπου τι είναι το BIOS και πως θα μπείτε σε αυτό.Αν όχι τότε έχουμε πρόβλημα...

.Για να εισέλθουμε στο BIOS θα πρέπει την ώρα που ο υπολογιστής θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει πατάμε διαδοχικά το F1 ή το F2 ή το F10 ή το esc ή το πλήκτρο Del (θα πρέπει να τα δοκιμάσετε κάποιο θα πετύχει...!!!) To ποιό πλήκτρο είιναι τo γράφει στις πρώτες γραμμές επανεκκίνησης αλλά πρέπει να προλάβεις να το δείς. Eναλλακτικά το γράφει και στο manual του motherdoard.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ DVD ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ :

Υποθέτω οτι μπήκατε στις ρυθμίσεις του BIOS τώρα τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα γιατί οι ρυθμίσεις για κάθε BIOS είναι διαφορετικές από υπολογιστή σε υπολογιστή.Αναγκαστικά θα παραθέσω εικόνες από το δικό μου BIOS και πιστεύω να είναι παραπλήσιο με το δικό σας.

Στην κάτωθι εικόνα βλέπετε την ρύθμιση που πρέπει να αλλάξετε σε CD/DVD  έτσι ώστε όταν ο υπολογιστής ξεκινά και υπάρχει DVD/CD μέσα στο drive του τότε να κάνει boot από αυτό.

b1

 

Στην επόμενη εικόνα επιλέξτε την ρύθμιση ACPI Confiquration

 

b3

 

και αλλάξτε τα Restore on AC/power Loss και PCI Devices power on σε Power on και Enabled αντίστοιχα.

b2

 

Σώστε τις ρυθμίσεις και βγείτε από το BIOS .