Ποιός είμαι

Είμαι ο Γιάννης και αν και σπούδασα Μηχανολόγος πάντα η πληροφορική ασκούσε πάνω μου μια περίεργη γοητεία. Στο johnπίσω μέρος του μυαλού μου πάντα υπήρχε η απορία πως μπορούν και δουλεύουν αυτά τα site και πως μπορεί κάποιος να φτιάξει κάτι δικό του ξεκινώντας από την αρχή και όταν λέω αρχή, εννοώ από το επίπεδο του server. Οι γνώσεις μου σε θέματα internet γενικότερα είναι περιορισμένες... σε σχέση πάντα με αυτούς που το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο.

Έτσι απλά μια μέρα αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά. Στην αρχή σκέφτηκα να φτιάξω ένα δικό μου site με φιλοξενία σε δωρεάν servers  δεν με κάλυπτε όμως μόνο αυτό, κάτι έλειπε, έπειτα με βάση το γεγονός ότι με την νέα σύνδεση internet που έκανα απέκτησα μια static IP αποφάσισα να στήσω κάτι δικό μου, πειραματικά πάντα,  έτσι για το κέφι μου. Αν και ο χρόνος μου εξαιρετικά περιορισμένος μου πήρε αρκετούς μήνες μέχρι να καταλάβω τι μου γίνεται και τι ακριβώς θα κάνω. Εξάλλου έπρεπε να μάθω αρκετά πράγματα τα οποία φυσικά δεν ήταν κάπου μαζεμένα και έτοιμα για ανάγνωση αλλά έπρεπε να ψάξω να τα βρω στο αχανές περιβάλλον του internet και έπειτα να τα διαβάσω και να τα κατανοήσω.

Στην αρχή ξεκίνησα με το στήσιμο του server μου, δεν ήταν εύκολο, ήταν σαν να προσπαθείς να λύσεις ένα τεράστιο παζλ χωρίς να έχεις την βασική εικόνα έτσι ώστε να βλέπεις πού πρέπει να τοποθετήσεις το κάθε κομμάτι. Τελικά με πολύ κόπο τα κατάφερα.

Και άντε έστησα τον server... Ποιο CMS θα εγκαταστήσω και πώς γίνεται η εγκατάσταση;

Αποφάσισα να πειραματιστώ με δύο CMS ένα με Drupal και το άλλο με Wordpress, και τα κατάφερα. Ξεκίνησα για αρχή με Drupal και έπειτα με Wordpress και η αλήθεια είναι ότι αγάπησα την Drupal λόγω της μεγάλης παραμετροποίησης της, όχι ότι το Wordpress είναι κακό αλλά... άμα θες να κάνεις το κάτι παραπάνω μόνο με Drupal μπορείς.

Μετά σκέφτηκα!!! Γιατί να μην μοιραστώ αυτή την γνώση, όλο και κάποιος θα την χρειαστεί... και κάπως έτσι προέκυψε αυτό το site.

Πιστεύω ο οδηγός αυτός να σας φανεί χρήσιμος.